NETSTAR-GR Ltd | Everything is possible

Βγείτε πρώτοι στις μηχανές αναζήτησης

μηχανές αναζήτησης

Μηχανές αναζήτησης

Το κάθε site είναι ξεχωριστό, έχοντας το δικό του στυλ και απευθύνεται σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων. Αλλά αυτό που κάνει ένα site πραγματικά ανταγωνιστικό στις μέρες μας είναι η ικανότητά του να εμφανίζεται από όλες τις μηχανές αναζήτησης στην υψηλότερη θέση. Κάπου εδώ έρχεται και το SEO (White Hat Seo) παρέχοντας μια λύση βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας, η οποία είναι οικονομικά αποδοτική και παράλληλα προσφέρει στον χρήστη μια ελκυστική εμπειρία.

Οι παρακάτω συμβουλές θα βοηθήσουν εσάς και το site σας να γίνουν πιο εύχρηστα και κατανοητά και από τους χρήστες σας αλλά και από τις μηχανές αναζήτησης.

Απλός σχεδιασμός

Το κύριο στοιχείο στον σχεδιασμό είναι να υπάρχει μια σειρά στα links πλοήγησης έτσι ώστε να μπορούν να ακολουθούνται εύκολα από τις μηχανές αναζήτησης. Το design μπορεί να είναι όμορφο αλλά η διάταξη των υποσελίδιων θα πρέπει να είναι απλή. Το να προσπαθήσετε να βάλετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μέσα στη σελίδα σας είναι μεν κάτι που μπορεί να βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης αλλά από την άλλη μπορεί να απωθήσει το κοινό σας.

Πειραματιστείτε με διάφορα στυλ

Υπάρχουν διάφορα είδη πολλά από τα οποία μοιάζουν με σύμβολα αλλά στη πραγματικότητα είναι κανονικά κείμενα. Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να επεξεργάζονται το κείμενο αυτό. Πειραματιστείτε με διάφορα σχέδια ή ακόμα αγοράστε πακέτα με διάφορα στυλ, αυτό θα σας βοηθήσει σημαντικά στο να κρατήσετε το design της ιστοσελίδας σας απλό το οποίο είναι και το ζητούμενο.

Χρησιμοποιείστε mouse-over σε εικόνες

Εάν το site σας έχει πάρα πολλές εικόνες και χρειάζεται κείμενο, το να χρησιμοποιήσετε mouse-over είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Εάν χρησιμοποιηθεί σωστά τότε μπορεί να μετατρέψει ένα site με πολλές εικόνες σε site πλούσιο σε περιεχόμενο. Για τον επισκέπτη του site σας, όταν κάνει mouse-over πάνω σε μια εικόνα, αυτή θα μετατρέπεται σε κείμενο, ενώ για τα spiders των μηχανών αναζήτησης θα λαμβάνεται σαν πραγματικό κείμενο εξ ’αρχής.

Επεξεργαστείτε τα κείμενα με CSS

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι designers σήμερα είναι η χρήση του απλού κειμένου (h1 tag) αντί του πολύ πιο ελκυστικού γραφικού κειμένου. Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η χρήση CSS που επιτρέπει την επεξεργασία του κειμένου έτσι ώστε να φαίνεται και πιο όμορφο, αλλά να επιτρέπει παράλληλα στις μηχανές αναζήτησης να το διαβάζουν σαν απλό κείμενο. Κατανοούμε πως ίσως το αποτέλεσμα να μην είναι παρόμοιο με αυτό του γραφικού κειμένου, αλλά σίγουρα είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το παραδοσιακό απλό κείμενο.

Δημιουργήστε μια έκδοση για κινητά τηλέφωνα και tablets

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές σερφάρουν στο ίντερνετ μέσω των κινητών και των tablets τους γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντική η δημιουργία έκδοσης του site σας για αυτά τα μέσα. Δεν αρκεί όμως απλά η δημιουργία της έκδοσης αυτής. Θα πρέπει συνεχώς να τη βελτιστοποιείτε έτσι ώστε να μπορούν να τη διαβάζουν οι μηχανές αναζήτησης καθώς επίσης και ο σχεδιασμός τους θα πρέπει να είναι τέτοιος που να προσαρμόζεται αναλόγως με τη συσκευή που χρησιμοποιεί κάποιος.

Όταν ο σχεδιασμός είναι τέλειος αλλά η σελίδα αργεί να φορτώσει

Το πολύπλοκο design μπορεί να κάνει μια σελίδα αργή στο να φορτώσει. Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει να πάτε πίσω στο dashboard σας και να ελέγξετε μερικά πράγματα. Οι λόγοι μπορεί να ποικίλουν από το μέγεθος της γραμματοσειράς και τις εικόνες που χρησιμοποιήσατε έως τα διάφορα plugins για το SEO. Ένα καλό εργαλείο για test φόρτωσεις είναι το GtMetrix.

Μετρήστε τα αποτελέσματά σας

Η δημιουργία ενός καλά σχεδιασμένου site μπορεί να σας κάνει πολύ περήφανους αλλά αυτό που έχει την πιο μεγάλη σημασία είναι τα αποτελέσματα που μπορεί αυτό να φέρει. Δοκιμάστε διάφορα σχέδια και δείτε πιο αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα, είτε αυτό είναι πωλήσεις, είτε αυτό είναι αύξηση των εγγραφών στις λίστες σας είτε αυτό είναι προώθηση στα κοινωνικά δίκτυα “Social Media” από τους ίδιους τους χρήστες. Εξάλλου αυτό που έχει σημασία στο τέλος της ημέρας είναι να αυξάνονται οι πωλήσεις.

Το να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ του τέλειου design και ενός άκρως λειτουργικού site δεν είναι και ότι πιο εύκολο. Κατανοούμε ότι θα χρειαστεί πολλές φορές να αλλάξετε πολλά πράματα μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του προγραμματιστή σας.


Comments:

Μία απάντηση στο “Βγείτε πρώτοι στις μηχανές αναζήτησης”

  1. Ο/Η Χρήστος λέει:

    ευχαριστώ, ωραίο άρθρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων